Praktijk voor
Integratieve kindertherapie
en
Ouderbegeleiding

Wat is integratief?

Integratieve kindertherapie is een kortdurende en intensieve vorm van therapie voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Ieder kind is uniek en daarom staat uw kind centraal en bepaalt het zelf het tempo.

De integratieve kindertherapeut werkt overstijgend, vraag gestuurd en procesgericht. Integratieve kindertherapie werkt vanuit het principe:

Het kind kan het Het kind weet het Het kind doet het

Ik ga uit van de kracht en hulpbronnen van het kind. De oplossing van de klacht is al in het kind aanwezig en spelenderwijs werken uw kind en ik naar de oplossing toe. Niet de visie van de therapeut staat centraal maar het kind staat centraal. Ik stem volledig af op het kind.

De integratieve kindertherapeut werkt met alle aspecten van het kind; emotionele, cognitieve, gedragsmatige, sociale, lichamelijke en spirituele aspecten.

In mijn praktijk maak ik gebruik van: therapeutisch spel, drama, visualisatie en imaginatie, metaforen, projectiemateriaal, muziek en creatief materiaal. Er wordt volop gespeeld, zodat uw kind datgene ervaart en leert wat het nodig heeft om op eigen kracht en met eigen wijsheid verder te gaan.

Integratieve therapie betekent dat er gebruik gemaakt wordt van verschillende verklaringsmodellen:

© www.mijn-eigen-website.nl (design)